Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä – Harrin tie huipulle

23,50

Harri Kirvesniemen valmentajana yli 20 vuoden ajan toiminut Jorma Manninen käy teoksessa läpi Kirvesniemen nuoruusvuosien harjoittelua.

Kuvaus

Poika, sinusta tulee vielä hiihtäjä – Harrin tie huipulle

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi saavutti urallaan yhden maailmanmestaruuden ohella kolmetoista muuta arvokisamitalia. Hän on edelleen nuorin suomalainen maastohiihdon olympiamitalisti (21v, 8kk, 10 pv) miesten puolella, myös vanhin ( 39v,9kk,9pv). Yleisen sarjan henkilökohtaisia Suomen mestaruuksia hänellä on neljältä eri vuosikymmeneltä.

Harrin tie huipulle kulki suoraviivaisesti seuraavien välietappien kautta:23- 14v   piirinmestari omassa ikäsarjassa

– 16v   20.sija Suomessa omassa ikäsarjassa
– 18v   Suomen mestari omassa ikäsarjassa
– 20v   2. sija Suomessa omassa ikäsarjassaan, 5.sija EM-hiihdoissa
– 21v   ensimmäinen Suomen mestaruus miesten sarjassa ( 30 km)
– 22v   ensimmäinen olympiamitali 4x 10km:n viestihiihdossa, 8.sija henkilökohtaisella matkalla
– 23v   4.sija Maailmancupissa
– 24v   henkilökohtainen pronssimitali hiihdon MM-kisoissa sekä viestipronssi

Kirjassa Harrin henkilökohtainen valmentaja Jorma Manninen kuvaa Harrin harjoittelun kehittymistä vuosi vuodelta kohti suuria tavoitteita. Kirjassa keskitytään Harrin uran ensimmäiseen kymmeneen vuoteen, jona aikana hän nousi maailman hiihtoeliittiin (1972-82).

Miten tuo kehitys aikaansaatiin, siitä kirja antaa perusteellisen ja mielenkiintoisen selvityksen. Kirja soveltuu näin ollen jokaisen nuoren hiihtäjän ja heidän valmentajiensa käsikirjastoon.

Valmentajan yksi merkittävimmistä oivalluksista oman valmentajauran ajoilta on se, miten onnistuneesti jaksotettu ja rytmitetty juoksu- ja hiihtoharjoittelu tukevat toisiaan. Tältä osin kirja voi antaa hyödyllisiä virikkeitä myös aikuisurheilijoille ja kuntoilijoille.

Ex-valmentaja ei arvostele tämän hetken hiihtovalmennusta. Huolenaiheita kuitenkin löytyy, ennen kaikkea valmennusjärjestelmämme kyvystä viedä nuoria lahjakkuuksia kansainväliselle tasolle aikuisikään siirryttäessä. Esimerkiksi Harrin ollessa vielä 19-20v sarjassa, kärkipään nuorten ero yleisen sarjan kärkeen oli huomattavasti nykyistä pienempi!

Yli 300 sivuinen kovakantinen omakustanne pitää sisällään noin 100 kuvaa ja lehtileikettä.

Lisätiedot

Paino 0.3 kg
Lukumäärä

1 kirja, 14 kirjan paketti

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.