Muutama vinkki Jukolan Viestiin

Julkaistu 14.6.2016

Jukolan Viesti juostaan tulevana viikonloppuna. Kuva: Aapo Laiho Jukolan Viesti juostaan tulevana viikonloppuna. Kuva: Aapo Laiho

Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma Jukolan Viesti kirmataan tulevana viikonloppuna Lappeenrannassa. Mukana on varmasti jälleen iso joukko vähämmän suunnistaneita tai kokonaan ensikertalaisia, jotka ovat lähteneet kokemaan suomalaisen kesäyön taian.

Tässä muutama vinkki vähemmän kokeneille tulevaan Jukolaan:

  • Suunnittele ajankäyttösi. Tule tapahtumaan hyvissä ajoin. Etäisyydet parkki- ja kisakeskusalueella ovat pitkiä. Kisakeskus tarjoaa paljon nähtävää ja myös vaihtoalueelle meno, maali ja viimeinen rasti kannatta tarkastaa ennen omaa osuutta.
  • Tutustu kilpailuohjeisiin huolellisesti. Katso myös tapahtumasivuilta “Näin toimitaan Lappee-Jukolassa.”
  • Suunnittele ruokailusi. Kisapäivänä on myöhäistä tankata. Huolehdi jo torstaina ja perjantaina riittävästä energiansaannista. Elimistö ja vatsa saattaa olla myöhäisestä ajankohdasta johtuen tavallista herkempi ja tämän takia ennen starttia kannattaa pitää pidempi väli kunnon ruokailusta.
  • “Väsyneenä voi helposti eksyä.” Jos ennakoit, että käytät osuudellasi yli kaksi tuntia, kannattaa suunnitushousun taskuun varata muutama energiageeli. Älä kuitenkaan jätä geelikuoria maastoon!
  • Maasto on tänä vuonna hyvin “tavallista.” Maaston elementtejä löytyy lähes joka puolelta Suomea. Mäkien päällystät ovat nopeita ja muualta saattaa löytyä hidaskulkuisempaa ja peitteisempää maastoa. Korkeuserot ovat hyvin maltilliset, joten niiden takia ei kannata suunnitella kiertäviä reitinvalintoja. Haasteita suunnistutukseen saattaa aiheuttaa ainakin yöllä mäkimuotojen laakeus. Katso vanhat kartat.
  • Muista tarkistaa koodi jokaisella rastilla!

Kannattaa lukea myös maailmanmestari Mårten Boströmin vinkit Jukolaan Kestävyysurheilu.fistä sekä katsoa Jukola-voittaja Hannu Airilan vinkkejä valmistautumiseen keväiseltä webinaarivideolta.

Tsemppiä Jukolaan toivottaa Premiumsport.fi!

Suosituimmat tuotteet: