Ale!
tour_de_france
tour_de_france_wide

Kirja: Tour de France – Enemmän kuin pyöräilykilpailu

34,90 24,90

Ensimmäinen suomenkielinen kirja maailman legendaarisimmasta pyöräilykilpailusta.
tuotetunnus (SKU) 9789526618975 Tuoteosastot:
Avainsanat tuotteelle , , , ,

Tuotekuvaus

Tour de France eli Ranskan ympäriajo on kihelmöivän jännittävä kilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1903. Yksi Ranskan ympäriajon suursuosion syistä on kilpailun ääretön rankkuus. Ajajat joutuvat armottomaan rääkkiin kilpaillessaan toisiaan ja luonnon asettamia rajoja vastaan. Ei ole ihme, että Ranskan ympäriajo on synnyttänyt urheiluhistorian suurimpia legendoja.

Sankaruuden vastapainoksi Ranskan ympäriajossa on nähty luultavasti enemmän skandaaleita kuin missään muussa urheilutapahtumassa. Doping on lyönyt syvän leiman yli satavuotiaaseen jättiläiseen. Ranskan ympäriajo on horjunut skandaaleissa, mutta sen valtava suosio on säilynyt. Oman mausteensa kilpailuun ovat tuoneet suomalaisajajat: Joona Laukka, Kjell Carlström, Jussi Veikkanen ja suomalaistaustainen Charles Wegelius.

Kirja on suunnattu kaikille Ranskan ympäriajosta, pyöräilystä, urheilusta ja suurista tarinoista kiinnostuneille. Vetävästi kirjoitettu teos esittelee yli satavuotiaan urheilumammutin historian, nykyhetken, suurimmat sankarit, katkerimmat takaiskut ja ikimuistoisimmat sattumukset. Samalla se on kurkistus tähtiloiston taakse ammattipyöräilyn usein raadolliseen ja armottomaan maailmaan. Kirja on kunnianosoitus ääretöntä päättäväisyyttä, kunnianhimoa ja suuria uhrauksia tehneille urheilijoille, mutta se ei ummista silmiään Ranskan ympäriajon synkille tapahtumille. Teos kertoo myös mukana olleiden suomalaisajajien tarinan.

Tapio Keskitalo on urheilutoimittaja ja yhteiskuntatieteiden maisteri. Keskitalo työskenteli vuosina 2005–2015 Helsingin Sanomien urheilutoimituksessa, jossa hän kirjoitti valtaosan lehden kilpapyöräilyjutuista. Nykyään hän työskentelee STT:n urheilutoimituksessa ja vapaana toimittajana. Keskitalon urheilutausta on palloilu- ja kamppailulajeissa, mutta Ranskan ympäriajo vei hänet mukanaan jo teini-iässä.

260 sivua.

Lue tekijän ajatuksia kirjasta Kestävyysurheilu.fi:n jutusta.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Kirja: Tour de France – Enemmän kuin pyöräilykilpailu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *