Ale!
Tahto - Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot

Aino-Kaisa Saarinen ja Pekka Holopainen: Tahto

29,90 25,90

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen elämäkerta.

3 varastossa

Tuoteosastot:
,
Avainsanat tuotteelle , ,

Tuotekuvaus

Huom! Ennakkomyynnissä, kirjan toimitukset alkaa 7.10.
Kirjan viimeistän 3.10. tilanneille Kestäyysurheilu.fi:n putkihuivi kaupan päälle.

Aino-­Kaisa Saarinen on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä suomalais­hiihtäjistä. Moninkertainen maail­manmestari ja olympiamitalisti on kiertänyt maailmancupia yli 15 vuotta, ja menestykse­käs ura jatkuu. Mitä kaikkea tämä on vaatinut ja vaatii yhä?

Palkitun urheilutoimittajan Pekka Holo­paisen kirjoittamassa muistelmateoksessa Saarinen kertoo uransa menestyksistä ja karvaista pettymyksistä – joista kaikki eivät ole tapahtuneet ladulla. Millaista on huippu­-urheilijan elämä, jossa on pakko jakaa itsensä kahdeksi: urheilija­ ja siviiliminäksi?

Saarinen avaa tärkeiden taustajoukkojensa merkitystä, ja kertoo myös siitä millaista on, kun tukea ei saa vaikka sitä tarvitsisi. Teokses­sa valotetaan niin ikään tähän asti kulissien taakse jääneitä ikäviäkin tapauksia ja ilmiöitä Suomen hiihtomaajoukkueessa. Muistelmissaan Saarinen luo harvinaisen rehellisen katseen huippu­urheiluun. Ja tule­vaan: mitä kaikkea vaatii, että jaksaa vaikkapa lapsen saamisen jälkeen rakentaa huippu­kuntonsa uudestaan, tähdätä seuraaviin ja sitä seuraaviin kisoihin? Ainakin tahtoa.

”Uskon aivan vilpittömästi olevani Suomen kaikkien aikojen motivoituneimpia, sitoutuneimpia ja palavasilmäisimpiä huippu-urheilijoita. Jos Passilan Marko olisi käskenyt minun jyrsiä itseni Salpausselän harjanteen läpi, minusta olisi tullut saman tien ihmispora.

Olen keskiluokkaisesta, ehjästä urheilullisesta kodista. Silti minunkin täytyi pahimmilla hetkillä taivutella itseäni uskomaan unelmiini ja jatkamaan, hakemaan uskonvahvistusta muualta. Mitä tuossa tilanteessa tapahtuu motivaationsa kanssa hieman hapuilevalle nuorelle lahjakkaalle urheilijalle, jonka koti ei ehkä olekaan ehjä ja kukaan ei ratkaisevalla hetkellä tue?

Eli kun eniten tarvitsin tukea, sain sitä vähiten. Näin se menee, kuin luonnonlaki. Mutta jos sen vaiheen sinnittelee ja kestää, on mahdollisuus ainakin henkisen kovuuden puolesta tulla todelliseksi huipuksi.”

Aino-Kaisa Saarinen (s. 1979 Hollolassa) on yksi Suomen menestyneimpiä hiihtäjiä. Hän on urallaan voittanut muun muassa kahdeksan MM-mitalia, joista neljä kultaa, sekä viisi olympiamitalia. Sotšin olympialaisissa 2014 Saarinen hiihti kahdesti hopealle. Urheilutoimittajien liitto valitsi Aino-Kaisa Saarisen vuoden 2009 urheilijaksi.

Toimittaja Pekka Holopainen (s. 1966) on työskennellyt Ilta-Sanomissa vuodesta 1988 eri tehtävissä, urheilutoimittajana viimeiset kymmenen vuotta. Holopainen on palkittu vuonna 2006 IS Journalistipalkinnolla ja Sanomalehtien liiton Vuoden urheilujuttu -palkinnolla sekä vuonna 2009 Suomen Urheilugaalan Journalismiteko-palkinnolla. Keväällä 2013 Holopaiselle myönnettiin Vuoden journalisti -palkinto. Hän on aiemmin julkaissut Janne Ahosen elämäkerran Kuningaskotka (Teos, 2009), josta ilmestyi uudistettu painos vuonna 2013.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Aino-Kaisa Saarinen ja Pekka Holopainen: Tahto”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *